Якщо розуміти, за що конкретно ви платите при покупці гейнера, то стає зрозуміло, що сировину для гейнера можна купити самостійно і заощадити 90% від тієї вартості, яку пропонують продавці спортивного харчування.

У більшості випадків гейнер складається з кукурудзяного мальтодекстрину, сироваткового концентрату і пари грамів вітамінів. Синтетичні вітаміни довго в організмі не затримуються хоча б тому, що більшість з них жиро- і водорозчинні і виводяться при першій утилізації калових відкладень або сечі. Ферменти, які кладуть в подібного роду препарати, зазвичай коштують копійки, але для скорочення витрат на синтез ензимів виробники кладуть звичайну клітковину, вартість якої в десятки разів менше ферментів. Клітковина, як ніщо інше, сприяє засвоєнню поживних речовин. Для замітки: в тарілці звичайної гречки знаходиться концентрація клітковини, яка пішла б на засвоєння 100 кілограмів гейнера.

Тобто основними компонентами в гейнерах є мальта (кукурудзяний крохмаль) і концентрат сироваткового білка, яким годують свиней. І вартість одного кілограма гейнера – не більш одного-двох доларів. Не віриться? А ви візьміть і почитайте склад будь-якого гейнера. Мальтодекстрин в більшості випадків завозиться з Китаю, а білок можна купити на будь-який фермі. Виробники, маючи великий міксер, масово «штампують» гейнери, збагачуючи їх синтетичними підсолоджувачами і підсилювачами смаку для зменшення блювотного рефлексу під час прийому.

Отже, для приготування гейнера в домашніх умовах знадобиться кілограм гейнера + сто грамів концентрату сироватки, також можна додати какао і цукор.

Ефект будь-якого гейнера – різко підвищити цукор в крові, за рахунок чоло активуються захисні механізми, що сприяє накопиченню жиру і різних рідин, які по суті і дають ту саму «масу». Гейнер, приготований в домашніх умовах, не виняток – не слід вважати, що змішаний в Америці китайський мальтодекстрин буде краще, ніж виготовлений в країнах СНД або у вас на кухні.

Так, за місяць регулярного прийому подібних препаратів можна набрати хорошу масу за рахунок жиру і води, а потім «перегнати» її в м’язи. Але слід розуміти механізм дії мальти, в іншому випадку можна захворіти на цукровий діабет або чимось серйозніше. Приймайте не більш 200 грам мальтодекстрину на добу, розділивши на кілька порцій.

Успіхів та наснаги, любі друзі!

Джерело: goo.gl/g2ub9m